Miljonair worden met vastgoed: dit is wat je moet doen

street-view-houses
Inhoud bericht
Bericht delen:

Met investeren in vastgoed kun je snel veel geld verdienen. Hoe langer je panden bezit en hoe meer panden je bezit, des te sneller groeit je vermogen. Maar ook in het begin kun je al grote stappen zetten. Het is een kwestie van slim investeren. Vastgoed was altijd al een goede investering en zal dat tot in de eeuwigheid blijven. Mensen hebben immers altijd grond nodig, zoals een plek om te wonen en een plek om te werken. Bijna iedereen kan investeren in vastgoed en daar relatief snel rijk mee worden. Ook veel miljonairs doen het; het biedt ze een stabiel platform om hun vermogen nog verder te laten groeien. Met de tips in deze blog kun je een idee krijgen van de stappen die je zult moeten maken om miljonair te worden met vastgoed.

Hoe onroerend goed tot rijkdom leidt

rich-man-in-carVastgoed maakt je niet zomaar rijk. Je moet wel weten hoe investeren in vastgoed werkt en hoe je er veel geld mee kan verdienen. In de basis werkt het als volgt:
De woningen die je koopt kunnen je om te beginnen een vorm van cashflow bieden. Als je panden in je bezit hebt, kun je ze aan anderen verhuren, waardoor je een passief inkomen opbouwt. Je hebt dan een mooi extra maandelijks inkomen dat je overhoudt nadat je reparaties en andere benodigde uitgaven aan de woning hebt gedaan.
Daarnaast kan het eigen vermogen dat je in de woning steekt geld opleveren. Het pand zal in de loop van de tijd waarschijnlijk in waarde stijgen. De waarde van vastgoed stijgt niet met een vast percentage en een daling is ook mogelijk, maar tot op heden zijn de vastgoedprijzen over de hele wereld blijven stijgen.
Afbetaling van geleend kapitaal helpt ook mee. Naarmate je een lening afbetaalt, stijgt het gedeelte van kapitaal dat je afbetaalt en daalt het gedeelte van de rente. Als je bijvoorbeeld per maand 1.000 euro aan de bank betaalt, kan dit in het begin 700 euro kapitaal en 300 euro rente zijn, en na tien jaar 850 euro kapitaal en 150 euro rente. Zo betaal je steeds sneller je geleende kapitaal af en stijgt jouw aandeel in de waarde van het huis.
Tot slot kun je gebruikmaken van belastingvoordelen. Overheden hebben verschillende regelingen, waardoor je bij de aanschaf van een woning minder belasting hoeft te betalen. Zoek daarom goed uit welke regelingen op jouw situatie van toepassing zijn.

Tips om snel miljonair te worden

Wil je snel grote stappen maken? Dat kan door als volgt slim te investeren:

Onderhandel goed over de prijs waarvoor je het pand koopt. Dat scheelt al snel een paar duizend tot tientallen duizenden euro’s.

Koop woningen in opkomende wijken. Verdiep je goed in het gebied waar je vastgoed wilt kopen en speur naar gewilde locaties. Met een pand op een populaire locatie maak je sneller winst.

Kies voor een opknapper: een woning die nog flink moet worden verbouwd en mooi gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld een woning die je voor twee ton koopt en waarin je vervolgens nog 50.000 euro investeert. Door herstelwerk te verrichten en de woning te verbeteren, kun je de waarde van de woning opkrikken tot drie ton of meer. Resultaat: je wordt in een snel tempo rijker en krijgt eenvoudiger leningen voor nieuwe investeringen; iets wat goed uitkomt voor de vierde en laatste tip!

Kansen spreiden: beperk je niet tot één pand, maar koop meer onroerend goed. Schaf je een of twee woningen per jaar aan, dan heeft dat veel effect. Vervolgens kun je ook nog een stap verder gaan, door bijvoorbeeld twee woningen te verkopen en er één grotere, betere woning voor terug te kopen.

Verstandige keuzes

rebuilding-constructionWees niet te eager. Slim investeren draait ook om verstandige keuzes. Wanneer je begint te investeren in vastgoed en je inziet dat je daarmee veel geld kunt verdienen, is dat spannend en enerverend. Sommige mensen gaan te snel over op actie als ze potentieel zien in een woning en vergeten dan onderzoek te doen. Als je een pand niet goed inspecteert en niet zeker weet of het een goede woning op een goede locatie is, kan dat uitdraaien op verlies van geld. Ook bij een aantrekkelijke deal is goed onderzoek essentieel.

Veel startende investeerders beginnen met investeren in eengezinswoningen. Dat is overzichtelijk, maar als je snel miljonair wilt worden, niet voldoende. Aanzienlijk meer winst maak je met appartementsgebouwen. Een voorbeeld: nadat je een jaar een pand bezit met twintig woningen kun je de maandelijkse huur met 100 euro verhogen. Dat betekent een extra inkomen van 2000 euro per maand of 24.000 euro per jaar. Het jaar daarop kun je de huur nog verder verhogen. Als je meerdere van dit soort panden bezit, gaat het hard. Investeren in vastgoed levert dan veel geld op.

Exponentiële groei

dream-big-quoteEen van de grote voordelen van investeren in vastgoed is dat je eenvoudig groei kunt realiseren. Als je eenmaal een woning hebt die geld oplevert, is het makkelijker om leningen te krijgen voor een tweede, derde en vierde pand. Dat leidt tot exponentiële groei. Met elke nieuwe, verstandige aankoop verdien je meer en meer geld. De droom om miljonair te worden is daardoor dichterbij dan je denkt.

Voor iedereen geldt dat het slim is om een vastgoed portfolio op te bouwen, of je nu veel of weinig geld te besteden hebt. Als je weinig geld hebt, begin je klein. Met onze tips weet je nu hoe snel je kapitaal kan groeien. En mocht je al veel geld hebben, dan kun je het gezien de lage spaarrente beter uitgeven aan vastgoed. Kapitaal op de bank laten staan levert nu weinig op.

Geschreven door:

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg updates over tends, ontwikkelingen en waar wij bij Real Estate Masterclass ons mee bezig houden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Categorieën
De huizenmarkt in 2024

De huizenmarkt in 2024

De huizenprijzen in 2024 gaan wederom stijgen. De vraag voor nieuwe investeerders is dan ook: valt er nog wel iets te halen op de huizenmarkt in 2024? Zeker wel. Shou

Lees verder »