10 Effectieve methodes om rijker te worden

coins-cash-money
Inhoud bericht
Bericht delen:

Rijk worden, wie wil dat nu niet? Of je nu aan het begin van je leven staat of al enige levenservaring hebt opgedaan, een plan maken over hoe je rijk kunt worden is altijd slim. Het is daarom tijd dat jouw visie werkelijkheid wordt en dat je goed geld gaat verdienen. En goed geld verdienen, dat kun je doen door te investeren in vastgoed. Want investeren in vastgoed is de manier waarmee je een extra inkomstenbron en financiële onafhankelijkheid creëert. Dus stop maar met dromen en zet de eerste stappen in de juiste richting. Voordat je het weet heb jij misschien een inkomen met maar liefst zeven cijfers gecreëerd! In deze blog laten we je 10 effectieve methodes zien waarmee jij rijk wordt met vastgoed. Na het lezen van deze blog weet je dus precies hoe jij je visie (lees: rijk worden), omzet tot werkelijkheid.

1: Hoe creëer je een passief inkomen?

cash-paper-moneyMet een beleggingspand (of meerdere) creëer jij een passief inkomen. Je doet in principe één keer een investering en op de lange termijn haal jij hier inkomsten uit. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een huurpand en zo een maandelijkse vaste inkomstenstroom genereren. Na de aankoop van het pand, hoef je voor de maandelijkse neveninkomsten vervolgens niet veel meer te doen. En zo heb je dus met één investering een inkomen waar je verder weinig omkijken naar hebt. Behalve natuurlijk het onderhoud van het pand en service bieden aan je huurders.

2: Creëer meerdere inkomstenstromen

Rijk worden met maar één inkomstenstroom is lastig. Je kunt er daarom voor kiezen om niet in één pand, maar in meerdere panden te investeren. Zo heb je meerdere inkomstenstromen en is je doel om rijk te worden een stuk makkelijker te behalen. Met meerdere inkomstenstromen kun jij de financiële vrijheid en zekerheid creëren waar je misschien wel van droomt.

Hoe je in vastgoed investeert en hoe je jouw geld hiermee verdient, kan op verschillende manieren. Je hebt bijvoorbeeld verschillende strategieën om in vastgoed te investeren, zoals fix and flip (kopen, verbouwen en met winst doorverkopen) en buy to let (kopen om te verhuren). Hoe je jouw geld met vastgoed verdient, kan ook op verschillende manieren. Dit is weer afhankelijk van wat jouw primaire doel is. Als je meer over wilt weten over hoe je geld verdient met vastgoed, lees dan Geld verdienen met vastgoed: winst op verkoop of maandelijkse cashflow?

3: Maximaliseer je winstpotentieel

city-lineWat kun je doen om jouw winstpotentieel te maximaliseren? Zorg ervoor dat je hard werkt en er helemaal voor gaat. Veel mensen denken namelijk dat financiële onafhankelijkheid voor hen niet haalbaar is. Maar als je je eens verdiept in de mogelijkheden, zul je zien dat dit doel ook voor jou realistisch is. En door te investeren in vastgoed kun je dit doel snel bereiken. Maar er komt wel wat bij kijken. Het is geen kwestie van simpelweg investeren in het eerste pand waar je oog op valt. Je moet je wel verdiepen in de vastgoedmarkt en de specifieke gebieden waar je overweegt een vastgoed investering te doen. En laat het niet bij een investering in één pand. Want wanneer je een vastgoedportefeuille opbouwt, maximaliseer je pas echt je winstpotentieel.

4: Durf risico’s te nemen

Stap eens uit je comfortzone en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn wanneer je niet het traditionele pad bewandelt. Want wanneer jij altijd veilige keuzes maakt, zul je nooit serieus rijk worden. Soms is het beter als je berekende risico’s neemt en je jezelf niet laat tegenhouden door angst. Als je van iets droomt, ga er dan voor en omarm alle mogelijkheden die er voor jou zijn. Wanneer je begint met investeren in vastgoed loop je sowieso wel tegen wat ‘problemen’ aan, omdat alles nieuw is. Maar dit is juist nodig om te groeien en je gaat hierdoor alleen maar meer mogelijkheden zien.

 

5: Zet jouw financiële plan op de automatische piloot

cell-phone-laptopOm je vermogen te laten groeien en om het voor jezelf makkelijk te maken, is het handig om je financiën te automatiseren. Op deze manier hoef je niet voortdurend aan geld te denken en heb je je financiën geordend. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat wanneer je je geld binnenkrijgt, een deel automatisch naar je noodfonds en pensioenspaarrekening wordt overgeschreven. Maar je kunt ook periodieke betalingen voor al je facturen instellen, zoals creditcards, hulpprogramma’s en afbetalingen voor de hypotheek. Zet het automatische plan vervolgens ook in voor je beleggingsrekeningen. Zorg er daarnaast voor dat je jouw geautomatiseerde plan minstens één keer per jaar bekijkt en probeer je overdrachten in de loop van de tijd te verhogen.

6: Geef je geest voortdurend een upgrade

Wist je dat de meest rijke en succesvolle mensen zichzelf altijd uitdagen om nieuwe dingen te leren? Ze geven hun hersenen een soort mentale upgrade door altijd nieuwe informatie op te nemen. Maar ook door kennis, ervaring en inzicht op te doen. Om zelf kennis, ervaring en inzicht op te doen, kun je boeken lezen of cursussen volgen. Bijvoorbeeld boeken en cursussen die je helpen om rijk te worden, of specifiek boeken en cursussen die gaan over rijk worden met vastgoed. Maar houd er rekening mee dat het vergaren van rijkdom tijd, moeite en toewijding kost. Door te blijven leren en te blijven groeien, kun je je aanpassen aan veranderingen en kun je verstandige financiële langetermijnbeslissingen nemen. Dit zorgt ervoor dat je je doel om rijk te worden, snel laat uitkomen.

7: Vind goede mentoren

mentor-onlineKennis opdoen kost dus tijd en energie. Maar je kunt tijd en energie besparen door een mentor in te schakelen die al veel kennis heeft en jou helpt bij het bereiken van je doel. Hierdoor verlies je geen tijd aan het uitzoeken van zaken waar je nog geen verstand van hebt. Ook kun je op deze manier sneller schakelen en knopen doorhakken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een huurcontract of aan het contact met een notaris. Een goede mentor kan je daarnaast advies geven als je met dilemma’s te maken krijgt of wanneer je een tegenslag hebt. Bovendien weet een mentor hoe het is om in jouw schoenen te staan. Een goede mentor kent de kneepjes van het vak en weet precies hoe jij je doel bereikt.

8: Ontwikkel een geld mindset

Jouw overtuigingen, opvattingen en mindset beïnvloeden je vermogen om rijkdom aan te trekken en te behouden. Je moet echt geloven dat je rijk kunt worden en dat je dit ook verdient. Pas dan zul je rijkdom aantrekken. Dus ga eens bij jezelf na wat je filosofie is als het om geld gaat. En hoe denk je eigenlijk over het besparen van geld en het betalen van je schulden? Je moet dus niet alleen naar financiële vrijheid verlangen, maar je moet het ook echt geloven. Lees meer over een geld mindset in de blog: Hoe de rijken over geld denken en wat jij ervan kunt leren.

9: Dream big

Een verlengde van de geld mindset is: denk groot. Wanneer jij groots denkt, zul je merken dat je ook grote resultaten gaat behalen. Precies het tegenovergestelde is ook waar. Wanneer je te klein denkt, zul je waarschijnlijk geen grote stappen maken. Probeer daarom altijd groots te denken en ga voor het hoogste resultaat. Denk bijvoorbeeld niet aan één beleggingspand, maar zie een hele vastgoedportefeuille voor je. Het is niet erg als je onderweg wat mislukkingen hebt. Accepteer dat en ga door! Zie het als een leerproces en blijf naar het grotere plaatje kijken, want alleen dan word je groot.

10: Omring jezelf met succesvolle mensen

businessman-suitWist je dat er een verband is tussen jouw vrienden en je welvaartsniveau? De relaties die je opbouwt, beïnvloeden je denkwijze. Wanneer je bijvoorbeeld veel omgaat met succesvolle mensen, dan kan dat je helpen om je geld mindset aan te scherpen. Probeer daarom eens vriendschappen te sluiten met mensen die rijk en succesvol zijn of mensen die al veel ervaring in vastgoed hebben. De grote investeerders kennen de markt en weten hoe je succesvol wordt. Kom in contact met deze mensen en voeg ze toe aan je netwerk. En wie weet kunnen deze connecties en vriendschappen jou wel een mooie deal opleveren!

Conclusie

Dit zijn de 10 effectieve methodes waarmee jij rijk gaat worden. Het is nu aan jou om je droom waar te maken. En dat doe je niet door één van de methodes te kiezen. Het is een combinatie van bovengenoemde methodes. Want door alleen boeken te lezen word je natuurlijk niet rijk. En je kunt een groot netwerk hebben van succesvolle mensen, maar als jij zelf de eerste stap niet zet, kun je lang wachten op die gevulde bankrekening. Investeer in relaties, kennis en je eigen ontwikkeling, maar durf vervolgens ook het risico te nemen. Koop een eerste pand, ga leren en richt je ogen op jouw doel. En onthoud: rijk worden is voor iedereen weggelegd, zolang je de juiste mindset maar hebt. Dus ga ervoor, zie en voel hoe het is om rijk te zijn, geloof erin en je zult versteld staan hoe ver je komt.

Geschreven door:

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg updates over tends, ontwikkelingen en waar wij bij Real Estate Masterclass ons mee bezig houden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Categorieën
De huizenmarkt in 2024

De huizenmarkt in 2024

De huizenprijzen in 2024 gaan wederom stijgen. De vraag voor nieuwe investeerders is dan ook: valt er nog wel iets te halen op de huizenmarkt in 2024? Zeker wel. Shou

Lees verder »
Gratis 7-daagse training

Leer in 7 dagen alles wat jij moet weten over Woningen Splitsen!

Wil je leren hoe je woningen kunt splitsen en transformeren voor maximale winst, zonder de hoofdpijn van vergunningen, financieringen en verbouwingen?