Binnenkijker: Vastgoed coach kijkt samen met mentee binnen bij de verbouwing van pand

Inhoud bericht
Bericht delen:

badkamer-verbouwingEr is er een verbouwing gestart in één van de vele investeringspanden van onze persoonlijke vastgoed coach; Thomas van der Mark. En jullie, de lezers van deze blog, hebben het geluk om een kijkje te mogen nemen vanuit een luie stoel op je scherm.

Want hoe ziet een investeringspand van de coach er dan uit? Wat voor uitdagingen gaat hij aan? Welke mogelijkheden ziet hij in een huis? En natuurlijk, wat leert zijn mentee (1 op 1 cursist) Gert-Jan ervan?

Je komt dit allemaal hieronder te weten, of scroll gelijk naar de video onderaan voor een snelle indruk.

Binnen twee maanden al een eerste investeringspand en twee investeringspartners rijker

woning-vooraanzicht-thomas-gertjanGert-Jan is kort geleden begonnen met het 1 op 1 coachingstraject bij de Real Estate Masterclass. Zijn doel is om binnen zes maanden in ieder geval vijf investeringspanden aan te kopen. Hij heeft binnen twee maanden tijd nu al een pand aangekocht en is twee investeringspartners rijker. Hiermee zijn er weer opnieuw meer mogelijkheden om de portefeuille uit te breiden. Maar na de eerste aankoop is het voor Gert-Jan prettig om samen een kijkje te nemen bij een pand met zijn coach.

Je ziet dan dat een pand echt er niet in perfecte staat uit hoeft te zien, maar één van de zaken waar je wel echt strikt op moet letten is het aantal vierkante meters. Deze kun je vaak niet gemakkelijk veranderen en het zegt veel over de puntentelling van een woning. Hiervoor is het aan te raden om een laser afstandsmeter te kopen. Dit apparaat kan heel eenvoudig de oppervlaktes voor je meten, en het is zeer betrouwbaar gemeten.

Opvallende plafond ornamenten en een paars gekleurde kamer: je moet er doorheen kijken

paarse-slaapkamerMet dit pand wilt vastgoed coach Thomas de buy to let strategie toepassen, het is een woning die hij nu gaat verbouwen en vervolgens wilt aanhouden om te verhuren. Het investeringspand heeft een aantal bijzondere kenmerken waarvan een aantal opvallende plafond ornamenten en een paars gekleurde kamer. Niet te vergeten het los wiebelende plafond op de badkamer, check het in de video onderaan in deze blog.

keuken-verbouwingEen tip voor de lezer: laat je nooit afschrikken door kleuren, loshangende bouwmaterialen, vieze geuren of andere uiterlijke kenmerken. Kijk er doorheen en laat een investeringskans niet zomaar liggen op basis van het uiterlijk van de woning. Er kan veel potentie in een woning zitten als de ligging goed is en het fundament van het huis verder stevig is. Hier kun je bijvoorbeeld informatie over krijgen met een bouwkundig rapport.

De mogelijkheden die vastgoedcoach Thomas in dit huis heeft gezien is dat je het met een flinke opknapbeurt helemaal in de smaak van de doelgroep kunt laten vallen. Hij kiest ervoor om meer ruimte boven te creëren om er een studio van te maken. En beneden is er dan ook potentie om de keuken en woonkamer volledig te renoveren en klaar te maken voor huurders.

Gert-Jan: ‘als ik een potentiële deal heb gevonden is het fijn om die te kunnen doornemen met m’n coach’

Cursist Gert-Jan heeft het 1 op 1 coachingstraject met Thomas en is nu ongeveer twee maanden verder. Hij verteld wat hij van de 1 op 1 coaching vindt. ‘Het is fijn om iemand te hebben waar je naartoe kunt met al je constante vragen: wat voor verhuur potentie zit erin? Hoe schat je in of de woning mogelijk naar vrije sector verplaatst kan worden? Hoe kan ik de verbouwing berekenen?’

 

 

Geschreven door:

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg updates over tends, ontwikkelingen en waar wij bij Real Estate Masterclass ons mee bezig houden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Categorieën
De huizenmarkt in 2024

De huizenmarkt in 2024

De huizenprijzen in 2024 gaan wederom stijgen. De vraag voor nieuwe investeerders is dan ook: valt er nog wel iets te halen op de huizenmarkt in 2024? Zeker wel. Shou

Lees verder »