Laat geld groeien: doorbreek geldpatronen en negatieve overtuigingen

mindset-money
Inhoud bericht
Bericht delen:

plantje-geldWaar denk jij als eerste aan als we het hebben over rijk worden en veel geld verdienen? Is dat een positieve of negatieve gedachte? Praten over geld verdienen en rijk worden is namelijk voor veel mensen nog lastig. En dat is jammer, want wist je dat deze money mindset invloed kan hebben op hoeveel jij in je leven zal verdienen? Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je bijvoorbeeld een negatieve money mindset hebt, dat je dan ook niet rijk gaat worden. Maar het tegenovergestelde is ook waar! Wanneer je een positieve money mindset hebt en denkt dat je rijk gaat worden, heb je veel meer kans om te slagen. Maar wat is dan precies je money mindset? En nog belangrijker: hoe kun je die beïnvloeden zodat je meer geld gaat verdienen? In deze blog vertellen wij je er alles over.

De betekenis van money mindset

geld-cashMoney mindset is niets meer dan de manier waarop je naar geld kijkt en hoe je, op basis van deze mindset, omgaat met geld. Wat jammer is, is dat veel mensen een negatieve money mindset hebben. Vaak denken mensen dat geld iets moeilijks is en waar je eigenlijk nooit genoeg van hebt. Ze geloven daarom (onbewust) dat zij het niet waard zijn om veel geld te verdienen.
Zelfs in onze samenleving zie je deze negatieve mindset terug. Zo zie je bijvoorbeeld dat rijke mensen vaak worden bestempeld als slecht en dat het hebben van één inkomstenbron de norm is. Ook zie je dit terug in films en series. Let maar eens op de zakenmannen in films en series. Zij worden vaak bestempeld als ‘shady’, terwijl dit natuurlijk niet per se de waarheid is.
Onbewuste overtuigingen in je money mindset
Laten we verder gaan met de onbewuste overtuigingen van mensen in hun money mindset. Onderzoekers noemen de overtuigingen over geld ‘geldscripts’. De zogenoemde geldscripts zijn eigenlijk vaste overtuigingen die mensen zichzelf vertellen. Dit doen mensen vaak onbewust en deze overtuigingen worden vaak overgedragen van generatie op generatie. Maar hoe leren ze deze geldscripts dan? Op deze vraag is eigenlijk maar één simpel antwoord. Mensen leren dit door te observeren en te kijken hoe de mensen om hen heen over geld praten. Ze kijken naar hun mening over de rijken en de armen en luisteren daar naar. Vervolgens gaan ze veel om met mensen die vergelijkbare overtuigingen en financiële statussen hebben. Op deze manier worden onze overtuigingen moeilijk uitgedaagd en dat is jammer. Want wanneer je je overtuigingen wel aanpast, zul je gaan merken dat geld overal is.

Vooroordelen over geld

Wil jij je overtuigingen over geld wél uitdagen? Hieronder vind je de meest voorkomende vooroordelen en gedachtes die je kunt hebben. Met deze mindset laat je je eigenlijk tegenhouden om veel geld te verdienen. Dus als jij je hierin herkent, probeer dan jouw gedachtepatroon te doorbreken en probeer het goede in geld verdienen te zien.

Overtuiging 1: ‘Sparen is alleen voor mensen die veel geld verdienen’

Fout! Want wist je dat iemand met een hoog salaris ook vaak hoge uitgaven heeft en dat zelfs hij of zij van salarisstrook naar salarisstrook leeft? Je gaat namelijk leven naar wat je verdient en een groot huis kost natuurlijk ook meer geld. Geld sparen kan écht met elk salaris. Natuurlijk willen we allemaal een torenhoge spaarrekening, maar dit bereik je niet van de een op andere dag. Bedenk daarom een spaardoel waar je langzaam naartoe kunt werken. Ga eens bij jezelf na hoeveel je elke maand kunt besparen en sparen. Je kunt altijd het bedrag nog veranderen, zolang je maar volhoudt.

Overtuiging 2: ‘Geld is niet belangrijk in het leven’

Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Ondanks dat alleen geld niet gelukkig maakt, betekent het niet dat het niet belangrijk is. Geld is namelijk een middel om je dromen mee te verwezenlijken en daar is niets mis mee! Ook kun je met geld andere mensen om wie je geeft helpen. Met genoeg geld zijn geldzorgen voor jou en je dierbaren dus verleden tijd. Met geld kun je veel goeds doen, dus onthoud dit in je ontwikkeling naar een positieve money mindset.

Overtuiging 3: ‘Rijke mensen zijn slecht en geld is vies

luxury-buildingZoals al eerder is beschreven, hebben rijke mensen een negatief imago in onze samenleving. Rijke mensen zijn vaak ‘snobs’ en zo worden ze dan ook vaak in films en series neergezet. En als het dan geen snobs zijn, dan zijn het wel criminelen. Wat ons betreft is dit niet helemaal eerlijk, want rijke mensen kunnen ook gewoon ‘goed’ zijn. Wanneer jij veel geld hebt en je bent een goed persoon, dan kan geld ervoor zorgen dat je veel goeds met de wereld doet. Geld in het algemeen is neutraal, niet goed of slecht. Net zoals deze mooie quote zegt:
“Money will only make you more of what you already are. If you’re mean, money will afford the opportunity to be meaner. If you’re kind, money will afford you the opportunity to be kinder.” – T. Ecker.

Overtuiging 4: ‘Je moet rijk zijn om te beleggen’

De overtuiging dat je veel geld moet hebben om te kunnen beleggen, kun je de prullenbak in gooien. Je hoeft namelijk echt geen bakken met geld te verdienen om te kunnen beleggen. Sterker nog, je kunt al beleggen voor twintig euro per maand. De overtuiging dat je veel geld moet hebben om te starten zorgt ervoor dat je nooit begint en daardoor kun je nooit je geld voor je laten werken. Hoe eerder je begint, hoe meer geld je dat oplevert als je op de lange termijn belegt.

Overtuiging 5: ‘Je kunt niet genieten van het leven zonder geld’

Ook dit is natuurlijk niet waar. Sparen en genieten kunnen heel goed samengaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat je kunt besparen op je vaste lasten of houd rekening met een budget. Bepaal wat belangrijk is in je leven. Is dat kleding? Terrasjes pakken? Uit eten gaan? Reizen? Duik in je financiën en kijk hoeveel je hier iedere maand aan kwijt bent.

Creëer een positieve money mindset

Om een positieve money mindset te creëren, moet je dus negatieve gedachten doorbreken zoals: geld is ‘vies’, geld is ‘lastig’ of geld is schaars. Met deze gedachten ga je echt niet verder komen of veel geld verdienen. Je belemmert jezelf met deze gedachten en je deze gedachten houden je bijvoorbeeld tegen om die mooie investering in een (vastgoed)pand te doen. Terwijl deze investering juist op de lange termijn veel meer geld oplevert. Ga daarom met je mindset aan de slag en zie in dat geld juist een manier is om een goed leven te creëren. Geloof in jezelf en dat je het waard bent om veel geld te verdienen. En pak zoveel mogelijk kansen die op je pad komen. Op deze manier zul jij een positieve money mindset ontwikkelen. Dus waar wacht je nog op! Verander jouw negatieve money mindset in een positieve mindset en laat het geld stromen in jouw leven.

Verdiep je in het onderwerp

Ben je door ons overtuigd om een positieve money mindset te creëren? Maar kun je nog wel wat meer hulp hierbij gebruiken? Probeer dan goede boeken en artikelen over dit onderwerp te lezen. En gelukkig zijn er al veel artikelen en boeken over money mindset geschreven.

Maar als je niet zo’n lezer bent kun je ook naar een podcast luisteren. Er zijn ook een tal van podcasts over dit onderwerp gemaakt. Ben je meer van gelijk actie ondernemen, dan kun je ook een bel afspraak inplannen om meer te weten te komen over investeren in vastgoed en de cursus.

Ook wij hebben al eerder blogs over dit onderwerp geschreven. Zo lees je bijvoorbeeld in ‘10 effectieve methodes om rijker te worden‘ hoe je een plan kunt maken om rijk te worden. Of lees alles over  ‘Hoe de rijken over geld denken en wat jij ervan kunt leren‘. Maar ook op andere websites heb je alle informatie tot je beschikking, of dit nu over een passief inkomen, financiële onafhankelijkheid, beleggen of ondernemen gaat. Onthoud in elk geval: Op elk moment kun jij je money mindset veranderen!

Conclusie

Als jij geld wilt verdienen, is het dus belangrijk om een positieve money mindset te creëren. Want om geld voor je te laten werken, moet je er ook echt in geloven dat geld voor jou kan werken. Wanneer jij een positieve money mindset hebt, ga je veel meer kansen zien en durf je sneller de stap te zetten om te investeren. Want investeren is één van de manieren waarmee je veel geld kunt verdienen en waarmee jij financiële vrijheid bereikt. Maar als jij je tegen laat houden door negatieve gedachten en denkt dat je al veel geld nodig hebt om te kunnen investeren, gaat het ook niet lukken. De meest succesvolle mensen hebben zoveel geld verdiend door het lef te hebben om wel stappen te zetten en risico’s te nemen. Dezelfde risico’s die iedereen zou moeten nemen. Het verschil wordt gemaakt door je mindset, want met de juiste mindset geef je niet op en zie jij het positieve in elke situatie. Dus wil jij rijk en succesvol worden? Start met een positieve money mindset!

Geschreven door:

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg updates over tends, ontwikkelingen en waar wij bij Real Estate Masterclass ons mee bezig houden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Categorieën
De huizenmarkt in 2024

De huizenmarkt in 2024

De huizenprijzen in 2024 gaan wederom stijgen. De vraag voor nieuwe investeerders is dan ook: valt er nog wel iets te halen op de huizenmarkt in 2024? Zeker wel. Shou

Lees verder »
Gratis 7-daagse training

Leer in 7 dagen alles wat jij moet weten over Woningen Splitsen!

Wil je leren hoe je woningen kunt splitsen en transformeren voor maximale winst, zonder de hoofdpijn van vergunningen, financieringen en verbouwingen?