Business women rising: succesvolle vrouwen over geld, macht en vastgoed

vastgoed investeren
Inhoud bericht
Bericht delen:

In Nederland zien we al jaren dat de vrouwen meer gaan ondernemen. De Kamer van Koophandel geeft aan dat het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland de afgelopen vijf jaar is gestegen van 492.342 in 2015 naar 637.303 begin dit jaar. Een toename van 29%. De grootste toename van ondernemende vrouwen bevindt zich in de branches met de SBI-code: Communicatie & grafisch ontwerp, Callcenters en Verzorgingstehuizen. women-moneyEchter, er staan slechts vier power babes in de miljonairs lijst van de Quote en deze vrouwen zitten voornamelijk in de modellen of fashion wereld. De financiële sector van beleggen en investeren wordt nog altijd flink gerund door mannen, maar als je de verhalen van de vrouwen hieronder leest zul je zien dat ook de vrouwen hun geluk op kunnen in de wereld van geld, macht en vastgoed.

‘Money is power’ of ‘money is helping others’?

helping-eachother-handsDe woorden van de Amerikaanse Susan Chira in The New York Times zijn precies wat er aan de hand is met vrouwen en geldzaken. “Money Is Power. And Women Need More of Both. Women are running for political office in record numbers this year. They are challenging the sexual status quo from Hollywood to corporate offices, pursuing power as seldom before. But there is one barrier yet to be toppled: Money.” De meeste vrouwen schrikken bij de woorden macht en geld. Maar wat als de echte zakenvrouwen vertellen dat het meer om de prestatie gaat dan om geld en macht? Ook lees je in het artikel dat uit vele interviews met vrouwen in de top blijkt dat vrouwen geld als een middel zien om anderen kunnen helpen in plaats van eigen positie te vergroten.

Beleggen in vastgoed is zelfontwikkeling

Geld is voor velen een meetlat voor succes, dat je goed presteert en daarmee ook weer anderen kunt helpen en inspireren. Je krijgt mogelijkheden om zelf te bedenken waar je in wilt groeien en waar je je tijd en energie in wilt investeren. Zie in de video hieronder hoe Victoria de Fonkert begint met beleggen in vastgoed en hoe ze dit ziet als zelfontwikkeling.

Dit zijn de jongste vrouwelijke miljonairs

Dat er nog steeds maar weinig vrouwen in de echte top lijst van rijke Nederlanders zitten, wordt duidelijk als we de Quote lijst van selfmade miljonairs erbij pakken. In deze lijst staan dan wel alleen de jonge ondernemers, die onder de 40 jaar zijn, genoemd. Het betreft eigenlijk alleen maar mannen maar hieronder de vier gelukkige vrouwen die het goed doen. Dat is er in elk geval eentje meer dan voorgaande jaren.

Loes Daniels (30): ze is nieuwkomer in de lijst. Haar bedrijf is Experiencegift en haar vermogen is vastgesteld op 14 mln.

Nikkie Plessen (35): het gros van haar vermogen bouwde zij op met haar kledingimperium Nikkie. Ze noteert voor 2020 een voorzichtige plus en komt uit op €28 miljoen.

Lara Stone (36): Nederlands topmodel met een geschat vermogen op €15 miljoen.

Doutzen Kroes (35): De rijkste jonge vrouw in Nederland, met een geschat vermogen dit jaar op €30 miljoen. Zie hieronder een video hoe Doutzen met duurzaamheid in fashion anderen wilt inspireren.

Van modellenbureau naar vastgoed

In onze podcast De Vastgoed Show hebben we het verhaal van Jen-ai Monsma uit Leeuwarden mogen ondervragen. De cursiste van de Real Estate Masterclass heeft een modellenbureau gerund en door corona kwam dit op een lager pitje. “Ik had al een pand, en kwam erachter dat deze inkomsten door bleven gaan, ondanks corona. Hierdoor ben ik het gaan uitzoeken en ben ik in vastgoed gerold.

“Ik wil ook iets goeds doen in deze tijd”

Ik heb de cursus gedaan, vanuit de camper kon ik de zoom meetings bijwonen. In de vijfde of zesde week kwam ik terug van onze camperreis door Nederland en had ik mijn tweede pand.” De investeringen die zij nu doet in vastgoed ziet ze ook als het helpen van anderen. “Ik ben bezig met mijn derde pand maar ik heb ook een stuk grond en daar ben ik mee bezig om met gemeenten en dergelijke om daar woningen op te zetten. Want ik heb gezien dat mensen ook onder de huursubsidie grens of rond die prijs graag iets willen hebben. Ik had veel reacties toen ik mijn vorige pand te huur had gezet. Dus ik dacht: wat kan ik doen voor die mensen? Als ik kleine woningen kan plaatsen en een community kan bouwen, ik wil ook iets goeds doen. Beluister het hele verhaal in de podcast hieronder.

Desirée Uitzetter over vastgoed en gebiedsontwikkelingen in Nederland

Ze is een van de weinige vrouwen in de mannenwereld van vastgoed. Desirée Uitzetter is directeur gebiedsontwikkeling BPD, voorzitter van de NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars. Ook deze vrouw lijkt niet bezig te zijn met macht maar is voornamelijk bezig met het oplossen van de zorgen op de woningmarkt. Ze verteld aan Quote over de schaarste op de woningmarkt, de invloed van corona en het huursegment.

“Corona maakt duidelijk hoe moeilijk het is om projecten van de grond te krijgen, met overheden en gemeentes.”

Het is klein en dicht bevolkt in Nederland, 13% van ons land is bebouwd. Er is enorme schaarste op de markt. Het gaat vaak traag omdat gemeente en besturen het moeilijk vinden om beslissingen te nemen. Investeringen gaan over de lange termijn, veel risico’s en veel onwetendheden. Daarbij komen omwonenden die er wat van vinden. Maar het is een beetje bekrompen kijken naar de ruimte die er nog is, en de ruimte die er beschikbaar is.”

dutch-housesIn een artikel geplaatst op Vastgoedjournaal zijn er volgens Uitzetter veel vragen vanuit gemeenten: ‘help ons om de ontwikkel productie op gang te krijgen, om daarmee de maatschappelijke vraag naar goed wonen invulling te geven. Help ons ook om meteen zaken als duurzaamheid en bereikbaarheid daarin goed mee te nemen.’ Betaalbaarheid is een thema dat snel aan urgentie wint: ‘Wij maken ons daar zorgen over. Kunnen de inkomens van mensen wel gelijke tred houden met de prijsontwikkelingen die nu plaatsvinden, met name in een aantal stedelijke woningmarkten? Uitzetter wijst op recente analyses die aangeven dat circa 40 procent van de vraag naar nieuwbouwwoningen zich richt op het koopsegment tot 180.000 euro en het huursegment tot 850 euro per maand. ‘Als je dat gegeven naast de roep om binnenstedelijk bouwen plaatst, wordt de spanning wel duidelijk. Binnenstedelijk bouwen vraagt meer investeringen, meer tijd, meer proces, meer inpassing. Een interessante uitdaging, begrijp me niet verkeerd! Veel mensen willen daar ook wonen. Maar ik vraag me af of een keuze voor hogere vierkante meter prijzen en kleinere woningen voldoende is om ook op de middellange termijn een aantrekkelijke woonomgeving te bieden. We willen voorkomen dat we steden op slot zetten c.q. dat er mensen met een lager inkomen uitgedrukt worden. Voor het functioneren van de steden zou dat echt een heel slechte ontwikkeling zijn.’

Wat betreft de corona impact: gaan mensen nu echt de stad uit?

De dynamiek in de laatste jaren is dat mensen beslissingen maken om te verhuizen als de gezinssituatie veranderd. En in de vorige crisis bleef iedereen langer zitten vanwege de onzekerheid, de vraag is wat we nu gaan zien.

“Alles wat op 1 uur van Amsterdam ligt begint te boomen”

“RIVM komt met het bericht dat nu mensen buiten de stad meer tevreden zijn met hun woning. Ze willen nu een aparte werkkamer maar dat is dan vaak niet te betalen in de grote steden, dus alles wat op 1 uur van Amsterdam ligt begint te boomen.” zegt Desirée Uitzetter als laatste over de verwachting en invloed van corona op de woningmarkt.

Geschreven door:

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg updates over tends, ontwikkelingen en waar wij bij Real Estate Masterclass ons mee bezig houden!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Categorieën